Ris er en af verdens vigtigste afgrøder og en af de mest vandforbrugende

Ris inden høst. Dette er den korte variant, man foretrækker i Kina og Østasien. Det meste er hybridris, der giver et højt udbytte pr areal.

Ris efter udplantning.

Såsæd og gift ville overskriften være på dette billede. Det er hvad man kan forvente af vareudbud i denne forretning. Uanset hvordan man vender og drejer det, så har udviklingen i begge kategorier været grundlaget for, at så mange overlever i dag. Der bliver mange steder brugt for meget gift, og prisen er muligvis for lav. Sandsynligheden for at blive opdaget et lille, men det er nok prisen for den velstand, der gør at hovedparten af Østasiens 1,6 mia. mennesker får nok at spise hver dag.

Landbrug er meget andet end risdyrkning. Grønt bliver dyrket hele året rundt i området omkring den lange flod (Yangzi). Mange grøntsager er lokale varianter og kan ikke genfindes i nabobyerne. Fælles for dyrkningen er bedenes størrelse, der lige passer til at redskaberne kan nå ind til midten. Det samme gælder øsen på stang, som her ved solnedgangstid er i funktion. I baggrunden toget til Beijing.

Tilbage