"To Run Business"

.................det er en oversættelse jeg har set på en "åbent/lukket skilt i en pænere forretning, hvilket betyder "åbent". Det er vel meget kendetegnende for al forretning at man holder åbent næsten hele tiden hvis der er forretninger at gøre. Følgende billeder er fra en regnvejrsdag i Shanghai hvis ikke andet er nævnt. Husk lige at billederne er lidt urætfærdige mod det moderne Kina der også findes, men det gør dog ikke det følgende mindre autentisk eller usædvanligt.

Rundt om hjørnet til venstre kan man købe ænder, men de skal selvfølgelig tilberedes først og i bedste samlebåndsstil forbereder man dem.

Vel ikke meget andet at skrive end at det er en lokal slagter på et gadehjørne.

Det er ikke et museum, men her kan man købe risvin til madlavning og til at drikke.

Meget af verdens plastic bliver fabrikeret i Kina.

Den frie prisfastsættelse er indført, men mon ikke varerne koster nogenlunde det samme hos hver enkelt.

Først tog jeg ét billede, men det var uden kokkehuen på hovedet, så om igen........de laver noget man kunne kalde tykke pandekager med fyld.

"Brother's Bicycles Co."

........ville oversættelsen af det kinesiske navn sikkert blive til. Men man kan vist ikke købe en hel cykel her, men hvis man allerede har én, kan den blive repareret.

Rullebordshjuls grossist.

Formentlig den mindste grossistforretning jeg nogensinde har set. 3-4 m2, da forretningen er under en meter dyb. Der er dog behørigt jernrullegardin i brug når forretningen holder lukket.

Når der ikke er nogen kunder kan man jo ligeså godt spille "Xiangqi".

På en regnvejrsdag har paraply- og regnslagssælgeren gode muligheder for forretninger.

Alt i dampet dej, med og uden fyld. Baozi og mantou.

Skinke- og pølseudsalg.

Tilbage