Franks station

Bygninger skal der til. En perfekt modelbane kan bygges uden særlig meget rullende materiel, men trods det bliver bygninger og andre væsentlige landskabselementer ofte negligeret. Derfor lidt inspiration til fremme af bedre byggeskik på modelbanerne. Modellen af Skellebjerg station som i 2002 blev fremvist i Valby er et godt eksempel på en efter min mening vellykket eftergørelse af en privatbanestationsbygning. Dog blev udhuset revet ned efter udstillingen, hvorfor stationsanlægget på billederne er en smule amputeret. Den gode nyhed er dog at udhuset er vendt tilbage, mere om dette senere.

Foto © Kasper Bang Jensen 2003.

Man kan altid kritisere og den opmærksomme iagttager ser straks at skorstenspiben er nulret sammen efter bygningstegningen, dvs. ca. årgang 1901, mens bænken foran bygningen snarere ligner en eller anden 1960'er bænk med galvaniseret stel og sæde i enten grønne plasticlister eller vejrbidt teaktræ. Stationsskiltet mangler vist stadig eller er det fordi bygningen er så ny at det endnu ikke er blevet sat op?

Foto © Kasper Bang Jensen 2003.

Vareskuret var i øvrigt mit første forsøg ud i bygninger og oprindelig tiltænkt et stationsanlæg fra Thisted-Fjerritslev Jernbane som senere blev opgivet. Derefter blev det foræret væk og "nogen" gjorde noget ved nogle upræcise vinduer, samt opsatte lidt reklameskilte mm. Jeg kunne nu godt ønske at det karakteristiske udhæng til stigen kom med og som vist nok fandtes på alle stationer langs Høng-Tølløse Jernbane. 

Fortsæt