Et teglværk i 2004
Ringovnen er opbygget på samme måde som i Europa (og dermed også Danmark), inden man gik over til moderne oliefyrede ovntyper. Det eneste der adskiller, er overbygningen med skelet af bambusstokke og de åbne sider.
Råmaterialet hentes skrabes op lige bag halvtaget der indeholder ælte- og formværk. Når arealet er tømt, kan man passende bruge arealet til akvakultur (dambrug med krebs eller fisk).
Leret bliver tilført en del slagger og derefter æltet i dette ælteværk.
Dernæst bliver leret formet og kommer i 'brødskærermaskinen', akkurat som i andre dele af verden, hvor man fremstiller maskinstrøgne sten.
......endeskiverne smides tilbage og brædtet med de våde sten bæres over til transportvognen.
De endnu våde sten bliver kørt op til tørrepladsen der ikke er overdækket som det ellers var kotume i Danmark hvor næsten alle teglværker havde maleriske tørrelader.
Opstilling af sten. For at stenene ikke tørrer for hurtigt er der lagt stråmåtter ud over stablerne.
De tørrede sten brændes i ringovnen. De stables op i ovnen, der altid er opfyret, undtagen i den sektion hvor sten stilles op og brændte bæres ud. Det er et varmt job, specielt når temperaturen om sommeren i skyggen kan nærme sig 38º C.
Produktionen i september........
Ikke uvæsentligt, kommer der handlende forbi. Her med pærer. Der er mulighed for en god handel og pris og kvalitet er sikker langt mere fordelagtig end på markedet. En stor del af vareomsætningen sker på den måde.